Alfresco 6 installation error

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Established Member II

Alfresco 6 installation error

I am installing alfresco 6.2 using docker but while  running the command (docker-compose up) i am getting an error as described below in the terminal.

And while opening the site http://localhost:8080/share 504 Gateway Time-out nginx/1.16.0 is coming .

What is the issue.

I am installing alfresco using the link:https://www.alfresco.com/thank-you/thank-you-downloading-alfresco-community-edition

-core-3.0.1.1.jar!/:3.0.1.1]
libreoffice_1 | at org.artofsolving.jodconverter.office.Retryable.execute(Retryable.java:34) ~[alfresco-jodconverter-core-3.0.1.1.jar!/:3.0.1.1]
libreoffice_1 | ... 9 common frames omitted
libreoffice_1 |
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:09:12:45 +0000] "GET /share/ HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 2020/06/30 09:13:45 [error] 7#7: *1 upstream timed out (110: Operation timed out) while reading response header from upstream, client: 172.18.0.1, server: , request: "GET /share/ HTTP/1.1", upstream: "http://172.18.0.3:8080/share/", host: "127.0.0.1:8080"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:09:13:45 +0000] "GET /share/ HTTP/1.1" 504 569 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 2020/06/30 09:15:34 [error] 7#7: *1 upstream timed out (110: Operation timed out) while reading response header from upstream, client: 172.18.0.1, server: , request: "GET /favicon.ico HTTP/1.1", upstream: "http://172.18.0.2:8080/favicon.ico", host: "127.0.0.1:8080", referrer: "http://127.0.0.1:8080/share/"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:09:15:34 +0000] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 504 569 "http://127.0.0.1:8080/share/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:09:40:27 +0000] "GET / HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:10:18:23 +0000] "GET /share/ HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:10:21:19 +0000] "GET /share/ HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:10:21:19 +0000] "GET /share/page/ HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:10:24:43 +0000] "GET /share/page/ HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 2020/06/30 10:26:59 [error] 7#7: *18 upstream timed out (110: Operation timed out) while reading response header from upstream, client: 172.18.0.1, server: , request: "GET /share/ HTTP/1.1", upstream: "http://172.18.0.3:8080/share/", host: "localhost:8080"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [30/Jun/2020:10:26:59 +0000] "GET /share/ HTTP/1.1" 504 569 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"

5 Replies
Community Manager
Community Manager

Re: Alfresco 6 installation error

Hi @akash251998,

What is the IP 172.18.0.3? It looks like a private network. I'm wondering if there's a timeout associated with calls to that IP?

HTH

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!
Established Member II

Re: Alfresco 6 installation error

I tried for Version 6.1 also and i am getting the error:

 

C:\Users\admin\docker-compose>yo alfresco-docker-installer
C:\Users\admin\AppData\Roaming\npm\node_modules\yo\node_modules\execa\index.js:347
throw err;
^

Error: Command failed: powershell (Get-CimInstance -ClassName Win32_OperatingSystem).caption
'powershell' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.


at makeError (C:\Users\admin\AppData\Roaming\npm\node_modules\yo\node_modules\execa\index.js:174:9)
at Function.module.exports.sync (C:\Users\admin\AppData\Roaming\npm\node_modules\yo\node_modules\execa\index.js:338:15)
at windowsRelease (C:\Users\admin\AppData\Roaming\npm\node_modules\yo\node_modules\windows-release\index.js:39:19)
at osName (C:\Users\admin\AppData\Roaming\npm\node_modules\yo\node_modules\os-name\index.js:39:18)
at new Insight (C:\Users\admin\AppData\Roaming\npm\node_modules\yo\node_modules\insight\lib\index.js:37:13)
at Object.<anonymous> (C:\Users\admin\AppData\Roaming\npm\node_modules\yo\lib\cli.js:54:17)
at Module._compile (internal/modules/cjs/loader.js:774:30)
at Object.Module._extensions..js (internal/modules/cjs/loader.js:785:10)
at Module.load (internal/modules/cjs/loader.js:641:32)
at Function.Module._load (internal/modules/cjs/loader.js:556:12) {
code: 1,
stdout: '',
stderr: "'powershell' is not recognized as an internal or " +
'external command,\r' +
'\noperable program or batch file.\r' +
'\n',
failed: true,
signal: null,
cmd: 'powershell (Get-CimInstance -ClassName Win32_OperatingSystem).caption',
timedOut: false
}

C:\Users\admin\docker-compose>

 

 

How to install version 6.1. Both are giving error. Please help me solving the problem.

Active Member II

Re: Alfresco 6 installation error

Good morning...
I think the second error might be a missing Environment Variable

  • Look for "advanced system settings" in your start menu
  • click "environment variables"
  • select "Path" under "System Variables" and click "Edit"
  • Click "New" and add "%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\

I found that answere here: https://stackoverflow.com/questions/29778121/powershell-is-not-recognized-as-an-internal-or-external...

Established Member II

Re: Alfresco 6 installation error

I also dont know but this issue came while executing docker-compose up it is hanging and repeatedely same error is coming

proxy_1 | 172.18.0.1 - - [14/Jul/2020:08:26:46 +0000] "GET /share/page/ HTTP/1.1" 504 569 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 2020/07/14 08:26:46 [error] 8#8: *2 upstream timed out (110: Operation timed out) while reading response header from upstream, client: 172.18.0.1, server: , request: "GET /share/page/ HTTP/1.1", upstream: "http://172.18.0.3:8080/share/page/", host: "localhost:8080"
proxy_1 | 2020/07/14 08:28:51 [error] 8#8: *2 upstream timed out (110: Operation timed out) while reading response header from upstream, client: 172.18.0.1, server: , request: "GET /favicon.ico HTTP/1.1", upstream: "http://172.18.0.2:8080/favicon.ico", host: "localhost:8080", referrer: "http://localhost:8080/share/page/"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [14/Jul/2020:08:28:51 +0000] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 504 569 "http://localhost:8080/share/page/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [14/Jul/2020:08:39:05 +0000] "GET /share/page/ HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 172.18.0.1 - - [14/Jul/2020:08:42:37 +0000] "GET /share/page/ HTTP/1.1" 499 0 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.116 Safari/537.36"
proxy_1 | 2020/07/14 08:43:33 [error] 8#8: *8 upstream timed out (110: Operation timed out) while reading response header from upstream, client: 172.18.0.1, server: , request: "GET /share/page/ HTTP/1.1", upstream: "http://172.18.0.3:8080/share/page/", host: "localhost:8080"

 

What may be the issue i am trying it since long but why it is not working.

@EddieMay 

Community Manager
Community Manager

Re: Alfresco 6 installation error

Hi @akash251998,

Hopefully the response from @Jendert here has helped you understand the issue. 

Best wishes,

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!