Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Active Member

Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

I have installed Alfresco from installer "alfresco-community-installer-201707-win-x64.exe" and upgraded solr to version 6 with "alfresco-search-services-1.1.0.zip" and done below config in alfresco-global.properties:

index.subsystem.name=solr6
solr.host=localhost
solr.secureComms=none
solr.port=8983


and getting following error:

2019-10-23 18:37:36,592 ERROR [org.apache.solr.core.CoreContainer] [coreLoadExecutor-5-thread-1] Error creating core [collection1]: Could not load conf for core collection1: Error loading solr config from solr/collection1\conf\solrconfig.xml
org.apache.solr.common.SolrException: Could not load conf for core collection1: Error loading solr config from solr/collection1\conf\solrconfig.xml
at org.apache.solr.core.ConfigSetService.getConfig(ConfigSetService.java:66)
at org.apache.solr.core.CoreContainer.create(CoreContainer.java:489)
at org.apache.solr.core.CoreContainer$1.call(CoreContainer.java:255)
at org.apache.solr.core.CoreContainer$1.call(CoreContainer.java:249)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: org.apache.solr.common.SolrException: Error loading solr config from solr/collection1\conf\solrconfig.xml
at org.apache.solr.core.SolrConfig.readFromResourceLoader(SolrConfig.java:154)
at org.apache.solr.core.ConfigSetService.createSolrConfig(ConfigSetService.java:80)
at org.apache.solr.core.ConfigSetService.getConfig(ConfigSetService.java:61)
... 7 more
Caused by: java.io.IOException: Can't find resource 'solrconfig.xml' in classpath or 'D:\projects\ALF201707\solr\collection1\conf'
at org.apache.solr.core.SolrResourceLoader.openResource(SolrResourceLoader.java:362)
at org.apache.solr.core.SolrResourceLoader.openConfig(SolrResourceLoader.java:308)
at org.apache.solr.core.Config.<init>(Config.java:117)
at org.apache.solr.core.Config.<init>(Config.java:87)
at org.apache.solr.core.SolrConfig.<init>(SolrConfig.java:167)
at org.apache.solr.core.SolrConfig.readFromResourceLoader(SolrConfig.java:145)
... 9 more

I am not sure from where it is looking for solr/collection1.

I am running solr on default port 8983, and it is running fine. But not indexing is happening.

Thanks.

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Alfresco Employee

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Is your Alfresco repository running in http://localhost:8080/alfresco?

If not, use solrcore.properties to set the right host and port.

Software Engineer in Alfresco Search Team.

View solution in original post

9 Replies
Highlighted
Alfresco Employee

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Did you follow the instructions to install SOLR 6 from distribution ZIP?

https://docs.alfresco.com/sie/tasks/solr-install-withoutSSL.html

Software Engineer in Alfresco Search Team.
Highlighted
Active Member

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Hi, Thanks for replying.

Yes I have followed the steps from given URL.

Except:

  1. I have not created any separate Solr user for it.
  2. Not done this: add -Djava.net.preferIPv6Addresses=true to the startup parameters.
  3. I am unable to get to step 7 of the guide which is:  Go to Admin Console > Repository Services > Search Service and verify that:
    1. You see the Solr 6 option in the Search Service In Use list.
    2. Under Main (Workspace) Store Tracking Status, the Approx Transactions to Index is 0.
    3. Admin-console.png

Also in Solr, no documents are indexed yet.

Please point out what I missed.

Highlighted
Alfresco Employee

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Can you inspect your solr.log file to see if something is wrong?

Software Engineer in Alfresco Search Team.
Highlighted
Active Member

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

To get the latest logs I stopped both Alfresco and Solr and cleaned all log files, After starting both now I am checking in D:\projects\ALF201707\solr.log and this file is empty even after 10-15 minutes.

I checked in solr.in.cmd and found this:

 

set SOLR_LOGS_DIR=..\..\logs

 

Not sure where Solr logs are configured.

Finally I am posting a screen shot from Solr UI.

solr-logs.png

Now sure, why and what connection refused.

Highlighted
Alfresco Employee

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Is your Alfresco repository running in http://localhost:8080/alfresco?

If not, use solrcore.properties to set the right host and port.

Software Engineer in Alfresco Search Team.

View solution in original post

Highlighted
Active Member

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

No, it was not. Thanks a lot for pointing it out, I didn't had a clue about it. Smiley Happy

Search is working now, Thanks a lot!!

Highlighted
Established Member II

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Can u please tell what u did. Mine solr6 is also not working.

Highlighted
Active Member

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Hi, I have updated Alfresco instance to run on port 8090 and we need to make the same change in Solr6 core properties file, to let solr know, where the Alfresco is running.

properties files I have updated:

  1. solr6\solrhome\alfresco\conf\solrcore.properties
  2. solr6\solrhome\archive\conf\solrcore.properties

Property:

alfresco.port=8090

HTH!

Highlighted
Established Member II

Re: Alfresco Community 201707 and Search(Solr6) not working

Jump to solution

Thanku for ur solution.