Alfresco share - Getting Basic authentication prompt after external SSO login for proxy/alfresco/api/...

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Member II

Alfresco share - Getting Basic authentication prompt after external SSO login for proxy/alfresco/api/...

After successful SSO login, getting windows security login prompt.

When checked the logs on browser:

Getting HTTP401: DENIED - The requested resource requires user authentication. (XHR) GET - .../proxy/alfersco/api/task-instances?...

How do resolve this issue? Please help!

1 Reply
Highlighted
Master

Re: Alfresco share - Getting Basic authentication prompt after external SSO login for proxy/alfresco/api/...

Step 1: Provide useful / actionable information when asking on a public forum. I.e.:

  • What kind of SSO did you configure / enable? You say "external SSO", but the configuration in share-config-custom.xml also uses an "external-auth" section when Kerberos / NTLM are being used, so it would be ideal if you could clarify which subsystem you have enabled...
  • Did you properly configure the "Remote" config section, especially the endpoints therein, as described in the official documentation? WIthout using the correct endpoint (i.e. /alfresco/wcs/) and making sure to use sessions as well as "external-auth" set to true, you may encounter potential issues.
  • Are you by any chance using a proxy / web server in front of Alfresco which may be dropping the session, or - in case of a clustered Alfresco - be redirecting the request to a different backend (session stickyness is a must in this use case)?