Created Model and Property Disappearing

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Customer

Created Model and Property Disappearing

Hello,

We are seeing the same type of problem as described in this post

https://hub.alfresco.com/t5/alfresco-content-services-forum/created-model-and-property-disappearing/...

We create a content model using the model manager and then create the properties.

The model disappears. This appears to be an intermittent problem but is happening more and more frequently

When trying to recreate the model we get the error:

"We couldn't create a model as the model name 'XYZ' is already in use."

 

We are using Alfresco Enterprise v5.2.3 and Alfresco Share v5.2.3.8

Catalina.out show the error:

Wrapped Exception (with status template): Namespace prefix XYZ is not mapped to a namespace URI

Caused by: org.alfresco.service.namespace.NamespaceException: Namespace prefix XYZ is not mapped to a namespace URI

 

Alfresco.log shows the error

ERROR [org.springframework.extensions.webscripts.AbstractRuntime] Exception from executeScript:

05010176 Wrapped Exception (with status template): Namespace prefix XYZ is not mapped to a namespace URI

org.springframework.extensions.webscripts.WebScriptException: 05010176 Wrapped Exception (with status template):

Namespace prefix XYZ is not mapped to a namespace URI

Caused by: org.alfresco.service.namespace.NamespaceException: Namespace prefix XYZ is not mapped to a namespace URI

WARN [org.alfresco.repo.admin.RepoAdminServiceImpl] org.alfresco.service.cmr.dictionary.DictionaryException:

05015180 Model '{https://www.dycominc.com/model/XYZ/1.0}XYZ' does not exist

 

My questions are:

1) Why is this happening? Is this a known issue?

2) Is there any way to correct the content model or delete the content model?

3) What options do I have to work around this issue?

3 Replies
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Created Model and Property Disappearing

Hi @Scorpios,

Could you not raise this issue with support? 

Take care,

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Created Model and Property Disappearing

Hi @Scorpios,

Can I just check something? Can you look in the “/Data Dicrtionary/Models” folder and check if you can see your model? You need to look with the node browser. It’s possible that the model is just not displayed in the model manager in Share, but that it is still there.

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!
Highlighted
Customer

Re: Created Model and Property Disappearing

Correct. It is not showing in model manger UI display but appears to have been created.

If I use the Node browser in the Admin tools I can navigate to the models and see the model is there.