Document Library does not show tags

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
chsun
Active Member II

Document Library does not show tags

I created a tag on one of my files in My Site > Document Library. But I cannot find any tag in the left navigation section under the Tags menu. What is wrong?

> Documents         |  Select     Create...     Upload
> Library           |  [-]  | Documents > [-] My_Folder
> Categories        |  ///////  My_File
V Tags              |  //IMG//  ...
  (nothing here)    |  ///////  (a_tag)

 

PS: How to upload the picture in this message?

5 Replies
Moderator
Moderator

Re: Document Library does not show tags

Do you see any error logs in share.log/alfresco.log when you go to document library? Was the tag created successfuly?

Enable this log - log4j.logger.org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger=DEBUG

And see if you can locate any errors while creating the tag or doclib page loading.

Go to admin tools > tag manager. See if you can find the newly created tags.

I had the similar issue in the past and the problem was as some special characters. So additionally, check if the missing tags has any special characters by querying the Db.

chsun
Active Member II

Re: Document Library does not show tags

@abhinavmishra14 

There is no error in the log.

I can see the tags in the tag management. I can click the tag and find the tagged documents in the repository. I can see all the tags in the Repository Browser.

If I go to the site document library, the tags are not listed in the left pane but are shown under the document description.

There is no special character in the tag.

Community Manager
Community Manager

Re: Document Library does not show tags

What user interface are you using?

Moderator
Moderator

Re: Document Library does not show tags

Did you enabled the log config i shared? Have you done any customizations to the document library ?

See if you can open browser console and locate any errors when you go to document library.

chsun
Active Member II

Re: Document Library does not show tags

@abhinavmishra14 

I enabled the log as you described. There is no log in alfresco.log after I created a tag on one file.

Here is what I got when creating a tag "ruby"

2019-11-07 09:55:41,852 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] children type = category
2019-11-07 09:55:41,852 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] argsSelectableType = cm:category
2019-11-07 09:55:41,853 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] argsFilterType = null
2019-11-07 09:55:41,853 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] argsSearchTerm = ruby
2019-11-07 09:55:41,853 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] argsMaxResults = 10
2019-11-07 09:55:41,853 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] argsXPath = null
2019-11-07 09:55:41,853 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] argsSelectableMimeType = null
2019-11-07 09:55:41,853 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] lastPathElement = children
2019-11-07 09:55:42,035 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] Found 1 results
2019-11-07 09:55:46,040 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-40] json form submission for item:
2019-11-07 09:55:46,042 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-40] 	kind = node
2019-11-07 09:55:46,042 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-40] 	id = workspace/SpacesStore/af6a519d-db87-48b1-a05f-4ac016152d1f

Here is what I click on the tag:

2019-11-07 09:56:39,101 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-37] doclist.lib.js - NodeRef: null Query: +PATH:"/app:company_home/st:sites/cm:projecttest/cm:documentLibrary//*" +PATH:"/cm:taggable/cm:ruby/member" 
2019-11-07 09:56:39,121 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-37] doclist.lib.js - query results: 2
2019-11-07 09:56:39,121 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-37] doclist.lib.js - totalRecords: 2

Here is what I got when I refresh the folder:

2019-11-07 09:59:20,513 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] doclist.lib.js - NodeRef: null Query: +PATH:"/app:company_home/st:sites/cm:projecttest/cm:documentLibrary/cm:xyz/*" -TYPE:"cm:systemfolder" -TYPE:"fm:forums" -TYPE:"fm:forum" -TYPE:"fm:topic" -TYPE:"fm:post" 
2019-11-07 09:59:20,528 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] doclist.lib.js - query results: 3
2019-11-07 09:59:20,528 DEBUG [org.alfresco.repo.jscript.ScriptLogger] [http-apr-8080-exec-23] doclist.lib.js - totalRecords: 3

 

I guess the doclib view does not update because the new tag does not appear, and a deleted tag is still listed.

Someone may have changed the tag display because we met a tag related exception before.  I want to find out what is changed.