getParameterValues() is empty when post on action

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Established Member II

getParameterValues() is empty when post on action

Jump to solution

i have a surf extensions like this on my share project:

==================================================================

alfresco/web-extensions/site-data/extensions/my-module-actions-extension-modules

==================================================================

<extension>
    <modules>
        <module>
            <id>signed-as-aruba</id>
            <version>${project.version}</version>
            <auto-deploy>true</auto-deploy>
            <configurations>
                
                <config evaluator="string-compare" condition="DocumentLibrary">
                    <indicators>                       
                        <indicator id="indicator.isSigned"
                            icon="signed-doc-16.png"
                            index="100"
                            label="indicator.isSigned.label">
                            <evaluator>alfresco.evaluator.isSignable</evaluator>
                        </indicator>
                    </indicators>
                    
                    <toolbar-actions>
                          <action type="action-link" id="doclib.action.signedAsAruba" label="menu.selected-items.signedAsAruba" />
                      </toolbar-actions>

                </config>
                
                <config evaluator="string-compare" condition="DocLibActions">
                    <actions>

                        <action id="doclib.action.signedAsAruba"
                            icon="signed-doc-16.png"
                            type="javascript"
                            label="doclib.action.signedAsAruba.label">
                            <param name="function">onActionFormDialog</param>
                            <param name="itemKind">action</param>
                            <param name="itemId">signed-as-aruba</param> <!-- Repository action id = Spring Bean id -->
                            <param name="mode">create</param>
                            <param name="destination">{node.nodeRef}</param>
                            <param name="successMessage">sign.doclib.action.signed.msg.success</param>
                            <param name="failureMessage">sign.doclib.action.signed.msg.failure</param>
                            <evaluator>alfresco.evaluator.isSignable</evaluator>
                        </action>

                        <action id="sign.doclib.action.callWebScript"
                                icon="callws"
                                type="javascript"
                                label="sign.doclib.action.callWebScript.label">
                            <param name="active">true</param>
                            <param name="function">onActionCallWebScript</param>
                            <param name="successMessage">sign.doclib.action.callWebScript.msg.success</param>
                            <param name="failureMessage">sign.doclib.action.callWebScript.msg.failure</param>
                        </action>
                    </actions>

                    <actionGroups>
                        <actionGroup id="document-browse">
                            <action index="400" id="doclib.action.signedAsAruba" />
                        </actionGroup>
                        <actionGroup id="document-details">
                            <action index="400" id="doclib.action.signedAsAruba" />
                        </actionGroup>

                        <actionGroup id="folder-browse">
                            <action index="400" id="doclib.action.signedAsAruba" />
                        </actionGroup>
                    </actionGroups>
                </config>

                <config evaluator="string-compare" condition="DocLibCustom">
                    <dependencies>
                        <js src="components/documentlibrary/custom-doclib-actions.js" />
                    </dependencies>
                </config>

                <!-- ====== -->
                <!-- FORMS  -->
                <!-- ====== -->
                <config evaluator="string-compare" condition="signed-as-aruba">
                    <forms>
                        <form>
                            <field-visibility>
                                <show id="my_form_sign_firma.opt"/>
                                <show id="my_form_sign_firma.luogo"/>
                                <show id="my_form_sign_firma.motivo"/>
                                <show id="my_form_sign_firma.username"/>
                                <show id="my_form_sign_firma.password"/>
                                <show id="my_form_sign_firma.tipo"/>
                            </field-visibility>
                            <appearance>
                              <field id="my_form_sign_firma.opt" label-id="property.form.sign.my_form_sign_firma.opt">
                                  <control template="/org/alfresco/components/form/controls/textfield.ftl" />
                              </field>    
                              <field id="my_form_sign_firma.luogo" label-id="property.form.sign.my_form_sign_firma.luogo">
                                  <control template="/org/alfresco/components/form/controls/textfield.ftl" />
                              </field>                                                        
                              <field id="my_form_sign_firma.motivo" label-id="property.form.sign.my_form_sign_firma.motivo">
                                    <control template="/org/alfresco/components/form/controls/textarea.ftl" />
                              </field>
                              <field id="my_form_sign_firma.username" label-id="property.form.sign.my_form_sign_firma.username">
                                    <control template="/org/alfresco/components/form/controls/textfield.ftl" />
                              </field>
                              <field id="my_form_sign_firma.password" label-id="property.form.sign.my_form_sign_firma.password">
                                    <control template="/org/alfresco/components/form/controls/textfield.ftl" />
                              </field>
                              <field id="my_form_sign_firma.tipo" label-id="property.form.sign.my_form_sign_firma.tipo">
                                      <control template="/org/alfresco/components/form/controls/selectone.ftl"/>
                                    <control-param name="options">PADES,CADES,DETACHED</control-param>
                                    <control-param name="insertBlank">true</control-param>
                              </field>                      
                            </appearance>
                        </form>
                    </forms>
                </config>  
            </configurations>
        </module>
    </modules>
</extension>

===============================================================

,while in my repo project i have set:

==================================================================

alfresco/module/mymodule/context/webscript-context.xml

or

alfresco/module/mymodule/context/action-context.xml

==================================================================

   <bean id="signed-as-aruba" class="my.module.actions.SignAction.java" parent="action-executer">
        <property name="contentService">
            <ref bean="ContentService"/>
        </property>
        <property name="nodeService">
            <ref bean="NodeService"/>
        </property>
        <property name="configurazioniBean">
            <ref bean="configurazioniBeanCompleto" />
        </property>
    </bean>

============================================================

when  i start share and click on the label of the custom action on the right menu of the content, i 'm correctly redirect to the class java action i have realized:

================================================================

my.module.actions.SignAction.java

================================================================

public class SignAction extends ActionExecuterAbstractBase  {
    private static Log logger = LogFactory.getLog(SignAction.class);
    
    private ContentService contentService;
    private NodeService nodeService;
    
    private ConfigurazioniBean configurazioniBean;
    
    @SuppressWarnings("unchecked")
    @Override
    protected void executeImpl(Action action, NodeRef actionedUponNodeRef)  {
        logger.debug("START SERVICE SignAction#executeImpl");
        try {        
            if (action.getParameterValues() == null || action.getParameterValues().size() == 0) {
                throw new Exception("NO parameters value are arrived here");//HERE THROW THE EXCEPTION
            }
            logger.debug("END SignAction#executeImpl");
        } catch (Throwable t) {
            throw new RuntimeException("Something is wrong",t);
        }
    }

    @Override
    protected void addParameterDefinitions(List<ParameterDefinition> paramList) {

    }

    public void setContentService(ContentService contentService) {
        this.contentService = contentService;
    }

    public void setNodeService(NodeService nodeService) {
        this.nodeService = nodeService;
    }

    public void setConfigurazioniBean(ConfigurazioniBean configurazioniBean) {
        this.configurazioniBean = configurazioniBean;
    }
}

================================================================

but i always arrived to the java class of the action whit a null parameters values for the method org.alfresco.service.cmr.action.ParameterizedItem.getParameterValues() , i try everythng but i msut do some thing wrong with the configuration.

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Master

Re: getParameterValues() is empty when post on action

Jump to solution

You must define each of your parameters via the action executor method addParameterDefinitions - otherwise they will not be mapped by the action form processor from the form inputs to the parameters of the action object.

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
Master

Re: getParameterValues() is empty when post on action

Jump to solution

You must define each of your parameters via the action executor method addParameterDefinitions - otherwise they will not be mapped by the action form processor from the form inputs to the parameters of the action object.

View solution in original post

Highlighted
Established Member II

Re: getParameterValues() is empty when post on action

Jump to solution

Ty Axel that is the corrected answer. i have figured out by myself  yesterday but i forgot to update the question , i still encounter another error i have posted to another ticket because it's separated from this issue A value for the mandatory parameter <MYPARAM> has not been set on the rule <ID_RULE>