New to alfresco, Not able to login docker alfresco 6 community

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Active Member II

New to alfresco, Not able to login docker alfresco 6 community

Jump to solution

Hi

I downloaded docker compose file from alfresco download website and trying to start my alfresco instance. 

I am using ubuntu VM, i already installed docker and docker-compose as suggested on alfresco documentation.

I followed all the steps provided in the document https://docs.alfresco.com/community/tasks/deploy-docker-compose.html

and started using : docker-compose up

But i am not able to login, getting page not found for the alfresco and share both.

http://localhost:8080/alfresco

http://localhost:8080/share

 

I noticed that as per documentation these logs should print:

...
Creating docker-compose_postgres_1              ... done
Creating docker-compose_activemq_1              ... done
Creating docker-compose_libreoffice_1           ... done
Creating docker-compose_imagemagick_1           ... done
Creating docker-compose_transform-misc_1        ... done
Creating docker-compose_alfresco_1              ... done
Creating docker-compose_solr6_1                 ... done
Creating docker-compose_alfresco-pdf-renderer_1 ... done
Creating docker-compose_tika_1                  ... done
Creating docker-compose_share_1                 ... done
Creating docker-compose_proxy_1                 ... done
Attaching to docker-compose_alfresco-pdf-renderer_1, docker-compose_share_1, docker-compose_tika_1, docker-compose_al...

 

But in my case i can see only:

Creating docker-compose_postgres_1 ... done
Creating docker-compose_activemq_1 ... done
Creating docker-compose_transform-core-aio_1 ... done
Creating docker-compose_alfresco_1 ... done
Creating docker-compose_solr6_1 ... done
Creating docker-compose_share_1 ... done
Creating docker-compose_proxy_1 ... done

Is there anything i am missing?

1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator

Re: New to alfresco, Not able to login docker alfresco 6 community

Jump to solution

Welcome to the community.

This could likely be due to memory issues and either alfresco and/or share services didn't came up properly or proxy service may have crashed. It is recommended to have at least 8GB memory. 

Some details can also be found here: https://hub.alfresco.com/t5/alfresco-content-services-forum/alfresco-6-2-x-installation-using-docker...

How much memory you have assigned to your ubuntu vm ? 

Couple of other things to check, try running following command and see whether all containers are up and running?

 

docker ps

You can find some more hints on this post: https://hub.alfresco.com/t5/alfresco-content-services-forum/alfresco-6-2-x-installation-using-docker...

 

Make sure, all containers are up and running per docker-compose.yml  you are using.

Also see if you can locate any errors in log, share the log if possible.

 

I think you are using docker-compose.yml from master branch, And documentation is linked to release tag 3.0.1 that's why there is difference in log as you see compared to documentation. You can try using the release tag 3.0.1 based docker-compose.yml to launch services/containers.

The log you mentioned seems correct as per master branch's docker-compose.yml , services such as libreoffice, imagemagic, tika etc. no longer exist in the docker-compose.yml file, and now replaced with all-in-one transformer (transform-core-aio)

 

 


@venur wrote:

Hi

I downloaded docker compose file from alfresco download website and trying to start my alfresco instance. 

I am using ubuntu VM, i already installed docker and docker-compose as suggested on alfresco documentation.

I followed all the steps provided in the document https://docs.alfresco.com/community/tasks/deploy-docker-compose.html

and started using : docker-compose up

But i am not able to login, getting page not found for the alfresco and share both.

http://localhost:8080/alfresco

http://localhost:8080/share

 

I noticed that as per documentation these logs should print:

...
Creating docker-compose_postgres_1              ... done
Creating docker-compose_activemq_1              ... done
Creating docker-compose_libreoffice_1           ... done
Creating docker-compose_imagemagick_1           ... done
Creating docker-compose_transform-misc_1        ... done
Creating docker-compose_alfresco_1              ... done
Creating docker-compose_solr6_1                 ... done
Creating docker-compose_alfresco-pdf-renderer_1 ... done
Creating docker-compose_tika_1                  ... done
Creating docker-compose_share_1                 ... done
Creating docker-compose_proxy_1                 ... done
Attaching to docker-compose_alfresco-pdf-renderer_1, docker-compose_share_1, docker-compose_tika_1, docker-compose_al...

 

But in my case i can see only:

Creating docker-compose_postgres_1 ... done
Creating docker-compose_activemq_1 ... done
Creating docker-compose_transform-core-aio_1 ... done
Creating docker-compose_alfresco_1 ... done
Creating docker-compose_solr6_1 ... done
Creating docker-compose_share_1 ... done
Creating docker-compose_proxy_1 ... done

Is there anything i am missing?


 

~Abhinav
(ACSCE, AWS SAA-C02, GAIQ)

View solution in original post

3 Replies
Moderator
Moderator

Re: New to alfresco, Not able to login docker alfresco 6 community

Jump to solution

Welcome to the community.

This could likely be due to memory issues and either alfresco and/or share services didn't came up properly or proxy service may have crashed. It is recommended to have at least 8GB memory. 

Some details can also be found here: https://hub.alfresco.com/t5/alfresco-content-services-forum/alfresco-6-2-x-installation-using-docker...

How much memory you have assigned to your ubuntu vm ? 

Couple of other things to check, try running following command and see whether all containers are up and running?

 

docker ps

You can find some more hints on this post: https://hub.alfresco.com/t5/alfresco-content-services-forum/alfresco-6-2-x-installation-using-docker...

 

Make sure, all containers are up and running per docker-compose.yml  you are using.

Also see if you can locate any errors in log, share the log if possible.

 

I think you are using docker-compose.yml from master branch, And documentation is linked to release tag 3.0.1 that's why there is difference in log as you see compared to documentation. You can try using the release tag 3.0.1 based docker-compose.yml to launch services/containers.

The log you mentioned seems correct as per master branch's docker-compose.yml , services such as libreoffice, imagemagic, tika etc. no longer exist in the docker-compose.yml file, and now replaced with all-in-one transformer (transform-core-aio)

 

 


@venur wrote:

Hi

I downloaded docker compose file from alfresco download website and trying to start my alfresco instance. 

I am using ubuntu VM, i already installed docker and docker-compose as suggested on alfresco documentation.

I followed all the steps provided in the document https://docs.alfresco.com/community/tasks/deploy-docker-compose.html

and started using : docker-compose up

But i am not able to login, getting page not found for the alfresco and share both.

http://localhost:8080/alfresco

http://localhost:8080/share

 

I noticed that as per documentation these logs should print:

...
Creating docker-compose_postgres_1              ... done
Creating docker-compose_activemq_1              ... done
Creating docker-compose_libreoffice_1           ... done
Creating docker-compose_imagemagick_1           ... done
Creating docker-compose_transform-misc_1        ... done
Creating docker-compose_alfresco_1              ... done
Creating docker-compose_solr6_1                 ... done
Creating docker-compose_alfresco-pdf-renderer_1 ... done
Creating docker-compose_tika_1                  ... done
Creating docker-compose_share_1                 ... done
Creating docker-compose_proxy_1                 ... done
Attaching to docker-compose_alfresco-pdf-renderer_1, docker-compose_share_1, docker-compose_tika_1, docker-compose_al...

 

But in my case i can see only:

Creating docker-compose_postgres_1 ... done
Creating docker-compose_activemq_1 ... done
Creating docker-compose_transform-core-aio_1 ... done
Creating docker-compose_alfresco_1 ... done
Creating docker-compose_solr6_1 ... done
Creating docker-compose_share_1 ... done
Creating docker-compose_proxy_1 ... done

Is there anything i am missing?


 

~Abhinav
(ACSCE, AWS SAA-C02, GAIQ)

View solution in original post

Active Member II

Re: New to alfresco, Not able to login docker alfresco 6 community

Jump to solution

Thanks for the hint, I realized that VM was running 2GB memory.

I increased the memory to 6GB and now i am able to get to login page.

 

Community Manager
Community Manager

Re: New to alfresco, Not able to login docker alfresco 6 community

Jump to solution

Hi @venur,

Pleased you were able to resolve your issue & that you accepted @abhinavmishra14 solution - helps other users to know what worked.

Best wishes, 

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!