Problem with alfresco restore

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Member II

Problem with alfresco restore

Hi all,

I have Alfresco community edition 5.2 and I did backup of my database and contentstore, contentstore.deleted and solr4 folders.

Then I installed new server and want to restore content and database from previous server. I did database restore by these steps:

./alfresco.sh start postgresql         // start postgresql

cd /var/www/html/alfresco/postgresql/bin/

./psql -U postgres
DROP DATABASE alfresco;
CREATE DATABASE alfresco WITH OWNER alfresco;
ctrl-d (exit)
./psql -U alfresco -d alfresco
ALTER USER alfresco WITH PASSWORD 'mypassword';
ctrl-d (exit)
./pg_restore -d alfresco /home/temp/alfresco_db.tar  
exit    // from postgres ID
cd /opt/alfresco-community
./alfresco.sh stop postgresql         // stop postgresq

As I could see database restored without errors.

Also, I deleted contentstore, contentstore.deleted and solr4  folders from my new server and replaced it with folders from previous server I already backed up. But after I did reset of alfresco service and postgres service I have unchanged content in my share repository, I have nothing from my first server, content restore was not successfull.

I want to give one more notice and it is that I changed name of my shared files folder at first server, I don`t know if it can cause problems with backup/restore.

So, Is there any help for my situation.

Best regards,

3 Replies
Highlighted
Alfresco Employee

Re: Problem with alfresco restore

Something simple is missed. This should work.


Are you installing on a new server?


Have you checked alfresco-global.properties to be sure about alf_data path and jdbc connection?


Software Engineer in Alfresco Search Team.
Highlighted
Member II

Re: Problem with alfresco restore

Hi Angel,

Yes I am trying to restore on a new server. I did not make any changes on alfresco-global.properties at new server. There is configuration for data path and jdbc and it is same as server from which I did restore.

Best Regards

Highlighted
Member II

Re: Problem with alfresco restore

Hi all,

I found solution. I my restore procedure I changed command:

./pg_restore -d alfresco /home/temp/alfresco_db.tar  

to

./pg_restore -U postgres -d alfresco /home/temp/alfresco_db.tar  

I think my previous database restore was not good.

Also did replacement off whole alf_data directory from old server not  only  contentstore, contentstore.deleted and solr4.

Now everythig works fine and I have all data as on my old server.

Best regards!