Repo content model Unexpanded entity reference

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Active Member

Repo content model Unexpanded entity reference

Alfresco Community - 5.2.0 (re21f2be5-b22)

Backstory

In short, we have custom content models both bootstrapped and also in the repository - Data Dictionary/Models repo space. Our local development is running fine so must be isolated to the models in the repo. However, we cannot seem to be able to find the source of the problem, since:

  • The repo content models have not changed
  • We cannot seem to find which model it's complaining about
  • We have tried deleting the indexes and models cache

While everything was working fine, the latest deployment will fail to start Alfresco and things get corrupted. This has also happened with a new server, so need to figure it out.

Logging

We have enabled debugging to get some logging.

# Dictionary/Model debugging
log4j.logger.org.alfresco.repo.dictionary=warn
log4j.logger.org.alfresco.repo.dictionary.types.period=warn‍‍‍

Problem

When starting up Alfresco, the following errors are what we see (attached full logs). 

ERROR [web.context.ContextLoader] Context initialization failed org.alfresco.service.cmr.dictionary.DictionaryException: 10140018 Failed to parse model
...
...
...
Caused by: org.jibx.runtime.JiBXException: Unexpanded entity reference in text at (line 1, col 704)‍‍‍‍‍‍‍‍

There doesn't seem to be any reference to which model and again since they have not changed, why would they suddenly fail?

Right now need to get to the bottom of it. Has anyone run into this before? Any way of getting deeper logs to find the affected model so we can look at it?

EDIT: Installing fresh

When we install a fresh instance with the code. There are no issues, after using it, then restarting and deploy - the same issue occurs.

5 Replies
Highlighted
Alfresco Employee

Re: Repo content model Unexpanded entity reference

Probably it should be easier to guess what's happening if you provide your XML Content Model file.

Software Engineer in Alfresco Search Team.
Highlighted
Advanced

Re: Repo content model Unexpanded entity reference

Hi:

May you have an space in the first character of an xml file ? May you have some model without the proper XML header definition ?

May you find in SOLR some WARNING about some content model ? 

Regards.

--C.

Highlighted
Active Member

Re: Repo content model Unexpanded entity reference

That is the problem, there are many currently in use. They are automatically created by our system - we would need to know which one. However, these are currently in use and working fine. Only when we deploy code and restart does it throw this error. 

Active Member

Re: Repo content model Unexpanded entity reference

As mentioned above, these models are running fine until the new deployment. Additionally, no models have changed in the deployment.

SOLR only throws the following:

2018-11-20 00:02:05,109 ERROR [org.alfresco.solr.tracker.AbstractTracker] Model tracking failedorg.alfresco.error.AlfrescoRuntimeException: 10200000 GetModelsDiff return status is 404 at org.alfresco.solr.client.SOLRAPIClient.getModelsDiff(SOLRAPIClient.java:1181) at org.alfresco.solr.tracker.ModelTracker.trackModelsImpl(ModelTracker.java:256) at org.alfresco.solr.tracker.ModelTracker.trackModels(ModelTracker.java:214) at org.alfresco.solr.tracker.ModelTracker.ensureFirstModelSync(ModelTracker.java:236) at org.alfresco.solr.tracker.CoreWatcherJob.registerForCore(CoreWatcherJob.java:145) at org.alfresco.solr.tracker.CoreWatcherJob.execute(CoreWatcherJob.java:82) at org.quartz.core.JobRunShell.run(JobRunShell.java:216) at org.quartz.simpl.SimpleThreadPool$WorkerThread.run(SimpleThreadPool.java:563)
Highlighted
Active Member

Re: Repo content model Unexpanded entity reference

More information - if we install fresh. There are no issues.