Share results in 500 after CORS & CORS Filter enabled exactly

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Member II

Share results in 500 after CORS & CORS Filter enabled exactly

Using Alfresco ECM Community 2017.2 on macOS Server, enabling CORS and CORS Filter breaks Alfresco Share Functionality in Web Browser (any Document Action results in Error 500), but CORS API Authentification and AOS / Webservices works well. 

The Only changes I have altered is following:

added following JAR Files, according to Alfresco Documentation:

cors-filter-1.9.3.jar

java-property-utils-1.9.1.jar

to: ../tomcat/webapps/alfresco/WEB-INF/lib

Uncommented CORS Sections:

on ../tomcat/webapps/alfresco/WEB-INF/web.xml/web.xml the  sections for:

<!-- CORS Filter Begin -->
<filter>
<filter-name>CORS</filter-name>
<filter-class>com.thetransactioncompany.cors.CORSFilter</filter-class>
<init-param>
<param-name>cors.allowGenericHttpRequests</param-name>
<param-value>true</param-value>
</init-param>
<init-param>
<param-name>cors.allowOrigin</param-name>
<param-value>http://MyOwnOtherServicerDomain:8069</param-value>
</init-param>
<init-param>
<param-name>cors.allowSubdomains</param-name>
<param-value>true</param-value>
</init-param>
<init-param>
<param-name>cors.supportedMethods</param-name>
<param-value>GET, HEAD, POST, PUT, DELETE, OPTIONS</param-value>
</init-param>
<init-param>
<param-name>cors.supportedHeaders</param-name>
<param-value>origin, authorization, x-file-size, x-file-name, content-type, accept, x-file-type</param-value>
</init-param>
<init-param>
<param-name>cors.supportsCredentials</param-name>
<param-value>true</param-value>
</init-param>
<init-param>
<param-name>cors.maxAge</param-name>
<param-value>3600</param-value>
</init-param>
</filter>
<!-- CORS Filter End -->

<!-- CORS Filter Mappings Begin -->
<filter-mapping>
<filter-name>CORS</filter-name>
<url-pattern>/api/*</url-pattern>
<url-pattern>/service/*</url-pattern>
<url-pattern>/s/*</url-pattern>
<url-pattern>/cmisbrowser/*</url-pattern>
</filter-mapping>
<!-- CORS Filter Mappings End -->

After Restarting Alfresco, it was working for a while for both, Domain/share/page Actions and CMIS Action. After a while, any Actions on Alfresco Share ends in 500.

CMIS 1.1 Connector works from the Other Machine, AOS & WEBDav works too, only the Share Pages gives out an Error 500.

Anybody an idea?

2 Replies
Highlighted
Master

Re: Share results in 500 after CORS & CORS Filter enabled exactly

Can you provide more details of errors, e.g. excerpts from log files and/or error messages contained in the 500 responses?

Highlighted
Member II

Re: Share results in 500 after CORS & CORS Filter enabled exactly

Hi Axel,

sure, I have packed some cataline and locahost access logs. May its important to know, that Alfresco resides on Host Z where Domain goes over Server Y as Proxy.

Funny wise I can browse, download, but not shift or move or create, over the WebUI, but via aos // webdav I can create, move, edit. I am even willing to honor some helps, as well to learn. May I oversaw somewhat.

Here are some Logs