Thumbnails not generated after editing.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Member II

Thumbnails not generated after editing.

Hi,
  I am using Alfresco Community Edition 201911 GA , and when I edit a plain text file using "Edit in Alfresco Share" the thumbnails are not refreshed. I does update one or two times, but after that document does not update anymore.

  If I create a new document, it happens the same, the thumbnails get updated a couple of times but not more.

 When this happens I can see in the log the following error:

2020-04-24 07:47:36,551 ERROR [org.springframework.extensions.webscripts.AbstractRuntime] [ajp-nio-127.0.0.1-8009-exec-11] Exception from executeScript: 03240001 Wrapped Exception (with status template): 03240020 Failed to execute script 'classpath*:alfresco/templates/webscripts/org/alfresco/repository/thumbnail/thumbnail.get.js': 03240019 03240018 A rendition of name: {http://www.alfresco.org/model/content/1.0}pdf should have been created for source node: workspace://SpacesStore/f5f4ff84-4749-4b77-8435-fb7cf924d5a3
org.springframework.extensions.webscripts.WebScriptException: 03240001 Wrapped Exception (with status template): 03240020 Failed to execute script 'classpath*:alfresco/templates/webscripts/org/alfresco/repository/thumbnail/thumbnail.get.js': 03240019 03240018 A rendition of name: {http://www.alfresco.org/model/content/1.0}pdf should have been created for source node: workspace://SpacesStore/f5f4ff84-4749-4b77-8435-fb7cf924d5a3
at org.springframework.extensions.webscripts.AbstractWebScript.createStatusException(AbstractWebScript.java:1139)
at org.alfresco.repo.web.scripts.content.StreamContent.execute(StreamContent.java:202)
at org.alfresco.repo.web.scripts.RepositoryContainer$3.execute(RepositoryContainer.java:519)
at org.alfresco.repo.transaction.RetryingTransactionHelper.doInTransaction(RetryingTransactionHelper.java:450)
at org.alfresco.repo.web.scripts.RepositoryContainer.transactionedExecute(RepositoryContainer.java:595)
at org.alfresco.repo.web.scripts.RepositoryContainer.transactionedExecuteAs(RepositoryContainer.java:664)
at org.alfresco.repo.web.scripts.RepositoryContainer.executeScriptInternal(RepositoryContainer.java:435)
at org.alfresco.repo.web.scripts.RepositoryContainer.executeScript(RepositoryContainer.java:315)
at org.springframework.extensions.webscripts.AbstractRuntime.executeScript(AbstractRuntime.java:399)
at org.springframework.extensions.webscripts.AbstractRuntime.executeScript(AbstractRuntime.java:210)
at org.springframework.extensions.webscripts.servlet.WebScriptServlet.service(WebScriptServlet.java:132)
at org.alfresco.repo.web.scripts.AlfrescoWebScriptServlet.service(AlfrescoWebScriptServlet.java:43)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:741)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:231)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166)
at org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:52)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166)
at org.alfresco.web.app.servlet.GlobalLocalizationFilter.doFilter(GlobalLocalizationFilter.java:68)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166)
at org.alfresco.web.app.servlet.ClearSecurityContextFilter.doFilter(ClearSecurityContextFilter.java:53)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:199)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:96)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:543)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:139)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:81)
at org.apache.catalina.valves.AbstractAccessLogValve.invoke(AbstractAccessLogValve.java:690)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:87)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:343)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.service(AjpProcessor.java:525)
at org.apache.coyote.AbstractProcessorLight.process(AbstractProcessorLight.java:65)
at org.apache.coyote.AbstractProtocol$ConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:818)
at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint$SocketProcessor.doRun(NioEndpoint.java:1627)
at org.apache.tomcat.util.net.SocketProcessorBase.run(SocketProcessorBase.java:49)
at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1128)
at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:628)
at org.apache.tomcat.util.threads.TaskThread$WrappingRunnable.run(TaskThread.java:61)
at java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:834)
Caused by: org.alfresco.scripts.ScriptException: 03240020 Failed to execute script 'classpath*:alfresco/templates/webscripts/org/alfresco/repository/thumbnail/thumbnail.get.js': 03240019 03240018 A rendition of name: {http://www.alfresco.org/model/content/1.0}pdf should have been created for source node: workspace://SpacesStore/f5f4ff84-4749-4b77-8435-fb7cf924d5a3
at org.alfresco.repo.jscript.RhinoScriptProcessor.execute(RhinoScriptProcessor.java:211)
at org.alfresco.repo.processor.ScriptServiceImpl.execute(ScriptServiceImpl.java:219)
at org.alfresco.repo.processor.ScriptServiceImpl.executeScript(ScriptServiceImpl.java:181)
at org.alfresco.repo.web.scripts.RepositoryScriptProcessor.executeScript(RepositoryScriptProcessor.java:109)
at org.springframework.extensions.webscripts.AbstractWebScript.executeScript(AbstractWebScript.java:1376)
at org.alfresco.repo.web.scripts.content.StreamContent.execute(StreamContent.java:146)
... 39 more

Here is a video on showing the issue:

https://drive.google.com/open?id=1jIKjvFDQVyKDmoqaSP4FdklzSafQGTU2

 

Thanks forehand

 

7 Replies
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Thumbnails not generated after editing.

Hi @rrios,

Does the thumbnail render eventually - say after 30 mins? Similar issues have been raised in the hub.

I'll look into this & get back when I know more.

Cheers,

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!
Highlighted
Member II

Re: Thumbnails not generated after editing.

hi Eddie

sorry for my late reply

i've experienced the same issue, and the malfunction persists after a lot of time and also after a restart of Alfresco services or server reboot

R. Massa

Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Thumbnails not generated after editing.

Hi @robimassa,

What version of Alfresco are you using? What is your environment, etc?

Thanks, 

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!
Highlighted
Member II

Re: Thumbnails not generated after editing.

HI,

 Sorry for the late reply.

 In the test I have done it doesn't seem to get rendered after that time.

 

 

Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Thumbnails not generated after editing.

Hi @rrios,

Take a look at this thread -  you may need to change the size limits in alfresco-global.properties.

HTH,

Digital Community Manager, Alfresco Software.
Problem solved? Click Accept as Solution!
Highlighted
Member II

Re: Thumbnails not generated after editing.

Hi,

  Thanks @EddieMay , but I think that is not my case.

  I was trying with just a plain text file with content:

 

1
2
3

Then add a couple more lines, and then it happens.

Highlighted
Member II

Re: Thumbnails not generated after editing.

I confirm the same issue here on Alfresco CE 6.2 201911 GA version.

Preview (PDF generation) fails on second edit or upload.

This issue does not exist in 5.2(201707) version! So this may be a regression.