Password authentication failure - Ldap configured

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Member II

Password authentication failure - Ldap configured

Hi - We have configured Ldap authentication for our activity cluster 1.6. When I try to login it spew following error (Debug enabled)

05:58:55,490 [http-nio-8443-exec-3] DEBUG com.activiti.web.CustomUsernamePasswordAuthenticationFilter  - Request is to process authentication
05:58:55,491 [http-nio-8443-exec-3] DEBUG com.activti.idm.ldap.auth.ActivitiActiveDirectoryAuthenticationProvider  - Processing authentication request for user: Alfr.User
05:58:55,651 [http-nio-8443-exec-3] DEBUG com.activiti.web.CustomUsernamePasswordAuthenticationFilter  - Authentication request failed: org.springframework.security.authentication.BadCredentialsException: Bad credentials
05:58:55,652 [http-nio-8443-exec-3] DEBUG com.activiti.web.CustomUsernamePasswordAuthenticationFilter  - Updated SecurityContextHolder to contain null Authentication
05:58:55,652 [http-nio-8443-exec-3] DEBUG com.activiti.web.CustomUsernamePasswordAuthenticationFilter  - Delegating to authentication failure handler com.activiti.security.AjaxAuthenticationFailureHandler@779d13e9
05:58:55,652 [http-nio-8443-exec-3] DEBUG com.activiti.security.CustomPersistentRememberMeServices  - Interactive login attempt was unsuccessful.
05:58:56,460 [Thread-8] DEBUG org.activiti.engine.impl.asyncexecutor.AcquireAsyncJobsDueRunnable  - async job acquisition thread woke up

From mysql Db, I can see the user name exist.

mysql> select * from USERS where first_name like '%Alfr%'
    -> ;
+------+-----------+------------+-------------+------------------------------------+---------+----------------------------+--------+--------------+-----------+------------------+----------------------------+----------------------+----------------------------+---------------------------+---------------------------------------------------------------------------------------+------------------+
| id   | pass_word | first_name | last_name   | email                              | company | created                    | status | account_type | tenant_id | picture_image_id | last_update                | external_id          | last_sync_timestamp        | last_sync_timestamp_epoch | external_original_src                                                                 | primary_group_id |
+------+-----------+------------+-------------+------------------------------------+---------+----------------------------+--------+--------------+-----------+------------------+----------------------------+----------------------+----------------------------+---------------------------+---------------------------------------------------------------------------------------+------------------+
| 1464 | NULL      | Alfr  | User | Alfr.User@xxxx.com | NULL    | 2017-07-13 05:40:00.471000 |      2 |            1 |         1 |             NULL | 2017-07-13 05:47:31.850000 |  Alfr.User | 2017-07-03 18:16:49.000000 |             1499105809000 | CN=Alfr User,OU=Corporate,OU=Standard,OU=People,DC=corp,DC=xxxx,DC=ad |             NULL |
+------+-----------+------------+-------------+------------------------------------+---------+----------------------------+--------+--------------+-----------+------------------+----------------------------+----------------------+----------------------------+---------------------------+---------------------------------------------------------------------------------------+------------------+
1 row in set (0.00 sec)

1 Reply
Senior Member II

Re: Password authentication failure - Ldap configured

Hi there,

From the logs it looks like you are using Alfresco Process Services. Hope you have configured the AD properties correctly as explained in External Identity Management (LDAP/Active Directory) | Alfresco Documentation. Without examining your configurations it is really difficult to provide a solution. I would suggest raising a case with the Alfresco Support team for a quicker resolution of this issue. 

Ciju