Help about exporting and importing

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
lgr
Member II

Help about exporting and importing

Hello,

The error "More than one root node? 0" occurs on my Alfresco (linux debian, tomcat 5.5, jdk1.5.0_05). I did already occur once in another Alfresco installation. I had reinstalled all my files, configurations users and contents.

But now, the work to re-install all content is rather huge, and i'm trying to use the import tool.

Whatever options i choose, no export can be imported.

1. Exporting from Current Space, Include Children, and not include this space : the acp file does only contains the structure, no data is included in the file

2. Exporting from Repository Root, Include Children, and not include this space : the acp file contains the data content, but an error occurs when importing : Failed to execute import: org.alfresco.service.cmr.view.ImporterException: Failed to import package at line 8; column 19 due to error: A complete repository package cannot be imported here

3. Exporting from Current Space, Include Children and this space : the acp file contains the data content, but an error occurs when importing : Failed to execute import: org.alfresco.service.cmr.view.ImporterException: Failed to import package at line 54; column 22 due to error: ContentData string does not have a content URL:

4. Exporting from Repository Root, Include Children and this space : the acp file contains the data content, but an error occurs when importing : same as point 2 above.

Note : using importing and exporting in foreground or background does not change anything.

Can someone help me diagnose ?

Thanks a lot,

Laurent.
5 Replies
davidc
Active Member II

Re: Help about exporting and importing

Hi Laurent,

Issue 2 is an expected behaviour - the only way to import a complete repository is via the Import command line tool (and into a fresh clean repository).

The other three issues do indeed seem like issues, but I'll need some info to help diagnose.

- which version of the software did you use to export?
- do you mean there isn't a sub-directory within the acp file containing the content.* files when you say no data is included?
- are you able to send the acp files to the alfresco info e-mail address?

Option 4 may be caused by missing content in the repository you're exporting from.  Do you have any errors viewing your content in the web client.
lgr
Member II

Re: Help about exporting and importing

Issue 2 is an expected behaviour - the only way to import a complete repository is via the Import command line tool (and into a fresh clean repository).

ok. You confirm that this command tool is not yet included in the binary distrib ?

- which version of the software did you use to export?

the same version. In fact, i've cloned two vmware servers, have cleaned one database (delete alf_data, db_remove.sql, then db_setup), have exported from the used one (which suffers from the "more that one root node?0" error), and imported into the cleaned one.

- do you mean there isn't a sub-directory within the acp file containing the content.* files when you say no data is included?

yes, renaming the acp in zip shows that it only contains the xml file.

- are you able to send the acp files to the alfresco info e-mail address?

I'll try to do so, but now, i think my alfresco has lost its consistency (always for the same reason, more that one root node), and i'm not sure i'll be able to send them to you in a short time.

Option 4 may be caused by missing content in the repository you're exporting from.  Do you have any errors viewing your content in the web client.

Hmm, perhaps due to the "more that one root node" error ?
If it is the case, then i understand that this error is unfixable … bad luck…

Laurent.
andy
Active Member

Re: Help about exporting and importing

Hi

The "more than one root node error" usually arises when you clean out the database but not the index (and probably not the content as it is in the same place). At this point the index will contain invalid data (which you have deleted from the data base). The app will create a new root node….and one will already exist in the index. The index should delete all the nodes from the index when it sees a new root node.


It can also arise because the config points to the wrong index. You think you have cleaned everything out but you have not, and the index and database are out of sync.

This can be fixed by checking the configuration and rebuilding the index.

Can you send me the stack trace and/or send my the debug when debug for org.alfresco.repo.search.impl.lucene is enabled.

Regards

Andy
lgr
Member II

Re: Help about exporting and importing

ok. I'll reinstall all to fix my errors, then i'll produce my backup tests once again. I'll send you the results then.

Laurent.
lgr
Member II

Re: Help about exporting and importing

Hi,

Issue three only occurs when i do the export from root. When i do this kind of export from any subspace, exporting and importing works well, re-creating all subspaces.

I've sent an acp file to the info email, i hope it can help you understand what's going wrong.

After having reinstalled my repository from scratch, issue 1 now works well although i have got an "more than one root node" error.

Laurent.