Alfresco Community 7.0.0 AOS issue

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
rivorazaf
Active Member

Alfresco Community 7.0.0 AOS issue

Jump to solution

Hi,

I'm testing Bitnami Alfresco Community 7.0.0 and it is working well then I installed Alfresco Office Services


When I'm logged in Alfresco and trying to edit an Office document by Edit in Microsoft Office
https://mydomain.com/alfresco/aos/site-name/documentLibrary/book.xlsx

Edit in Microsoft Office

Allow this site to open ms-excel link?
You'll need to choose an application.

Choose an application to open the ms-excel link.
Default: Excel
Choose other Application

Open Link
Sorry, we couldn't open 'https://'192.168.0.250';/alfresco/aos/site-name/documentLibrary/book.xlsx'

It is using the server's local IP address instead of the host-name.domain-name

When accessing the file with the following link:
https://mydomain.com/alfresco/aos/site-name/documentLibrary/book.xlsx
It is asking for credential and I can open the document in read only.

Running the following command to check installed modules:

sudo java -jar /opt/bitnami/alfresco/bin/alfresco-mmt.jar list /opt/bitnami/apache-tomcat/webapps/alfresco.war
Module 'alfresco-share-services' installed in '/opt/bitnami/apache-tomcat/webapps/alfresco.war'
- Title: Alfresco Share Services AMP
- Version: 7.0.0
- Install Date: Tue Nov 30 11:33:49 EAT 2021
- Description: Module to be applied to alfresco.war, containing APIs for Alfresco Share
Module 'alfresco-aos-module' installed in '/opt/bitnami/apache-tomcat/webapps/alfresco.war'
- Title: Alfresco Office Services Module
- Version: 1.3.1
- Install Date: Tue Nov 30 11:33:46 EAT 2021
- Description: Allows applications that can talk to a SharePoint server to talk to your Alfresco installation

But No Module Packages Found in Alfreso Admin Tools Module Browser.

What am I missing ?

Thanks.

1 Solution

Accepted Solutions
angelborroy
Alfresco Employee

Re: Alfresco Community 7.0.0 AOS issue

Jump to solution

You may try overwriting the AOS Url in alfresco-global.properties:

aos.baseUrlOverwrite=https://mydomain.com/alfresco/aos

Additional information can be found in:

https://docs.alfresco.com/microsoft-office/latest/admin/

Hyland Developer Evangelist

View solution in original post

3 Replies
angelborroy
Alfresco Employee

Re: Alfresco Community 7.0.0 AOS issue

Jump to solution

You may try overwriting the AOS Url in alfresco-global.properties:

aos.baseUrlOverwrite=https://mydomain.com/alfresco/aos

Additional information can be found in:

https://docs.alfresco.com/microsoft-office/latest/admin/

Hyland Developer Evangelist

View solution in original post

rivorazaf
Active Member

Re: Alfresco Community 7.0.0 AOS issue

Jump to solution

Thank you so much angelborroy !

It's ok. In the alfresco-global.properties, I changed the IP address to domain-name and removed the tailing semicolon ";"

In the document you linked, what about the _vti_bin.war ?

 

Best regards,

Rivo

angelborroy
Alfresco Employee

Re: Alfresco Community 7.0.0 AOS issue

Jump to solution

That "_vti_bin.war" is an application that is installed with AOS, it's used for some redirections on the requests.

Hyland Developer Evangelist