Issues with Docker container admin search

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Member II

Issues with Docker container admin search

I downloaded the docker compose file from https://www.alfresco.com/thank-you/thank-you-downloading-alfresco-community-edition

It mostly works, but user search doesn't work from the admin panel:

image.png

 

I have tried other users.

I know very little about Tomcat or Solr, but with tcpdump I was able to figure out that when searching from the "People" tab a call is going to Solr. However, when I search from "Admin Tools" -> "Users and Groups" --> "Users" no call actually makes it to Solr.

I noticed in Firefox that people-enterprise is getting blocked.

image (1).png

Then I noticed this 404 (SB is one of the users):

image (2).png

The hint to "useCQ" doesn't help because I don't know what CQ is.

While this happns on a Mac with Firefox, a colleague of mine got the same issue on a Windows version of Chrome (didn't do network inspection, but same symptom). I ran this in a private browsing tab to try to avoid weird caching and plugin issues.

Does people-enterprise mean I have somehow installed the enterprise version when I went to the Community Edition page? What would be useful logs to look at?

Feel free to connect: https://www.linkedin.com/in/douglasawh/
(leave a note that we talked on the Alfresco board)
4 Replies
Highlighted
Moderator
Moderator

Re: Issues with Docker container admin search

This was a known issue with 6.x version. 

Check the notes here (known issues) : 

Known Issues

 

A temporary solution has been provided here, see if it works for you: https://github.com/Alfresco/acs-community-packaging/issues/367#issuecomment-664563382

~Abhinav
(ACSCE, AWS SAA-C02, GAIQ)
Highlighted
Alfresco Employee

Re: Issues with Docker container admin search

Additionally, this project will build a Docker Compose template for you with the issue fixed:

https://github.com/alfresco/alfresco-docker-installer

Software Engineer in Alfresco Search Team.
Highlighted
Member II

Re: Issues with Docker container admin search

I am running into this error using the docker installer on ubuntu 20.04:

root@dwhitfield-ubuntu-alfresco:~/docker-compose# yo alfresco-docker-installer
/usr/local/lib/node_modules/yo/node_modules/conf/index.js:128
			throw err;
			^

Error: EACCES: permission denied, open '/root/.config/insight-nodejs/insight-yo.json'
    at Object.openSync (fs.js:443:3)
    at Object.readFileSync (fs.js:343:35)
    at Conf.get store [as store] (/usr/local/lib/node_modules/yo/node_modules/conf/index.js:108:18)
    at Conf.get (/usr/local/lib/node_modules/yo/node_modules/conf/index.js:47:27)
    at Insight.get optOut [as optOut] (/usr/local/lib/node_modules/yo/node_modules/insight/lib/index.js:52:22)
    at Object.<anonymous> (/usr/local/lib/node_modules/yo/lib/cli.js:205:48)
    at Module._compile (internal/modules/cjs/loader.js:778:30)
    at Object.Module._extensions..js (internal/modules/cjs/loader.js:789:10)
    at Module.load (internal/modules/cjs/loader.js:653:32)
    at tryModuleLoad (internal/modules/cjs/loader.js:593:12)
Feel free to connect: https://www.linkedin.com/in/douglasawh/
(leave a note that we talked on the Alfresco board)
Highlighted
Member II

Re: Issues with Docker container admin search

apparently root and npm don't get along, but still running into issues using the alfresco-docker-installer:

Error: Timeout
at MergeMapSubscriber.timer.pipe.mergeMap [as project] (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/wait-on/lib/wait-on.js:128:74)
at MergeMapSubscriber._tryNext (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/rxjs/internal/operators/mergeMap.js:67:27)
at MergeMapSubscriber._next (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/rxjs/internal/operators/mergeMap.js:57:18)
at MergeMapSubscriber.Subscriber.next (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/rxjs/internal/Subscriber.js:66:18)
at AsyncAction.dispatch [as work] (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/rxjs/internal/observable/timer.js:31:16)
at AsyncAction._execute (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/rxjs/internal/scheduler/AsyncAction.js:71:18)
at AsyncAction.execute (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/rxjs/internal/scheduler/AsyncAction.js:59:26)
at AsyncScheduler.flush (/home/dwhitfield/docker-compose/node_modules/rxjs/internal/scheduler/AsyncScheduler.js:52:32)
at ontimeout (timers.js:436:11)
at tryOnTimeout (timers.js:300:5)
Waiting failed -> exit 1

I am able to get to the share page, but then in the UI I get this when I try to log in:
"Your authentication details haven't been recognized or Alfresco Content Services may not be available at this time."


This is the same system where I had the default docker-compose.yml mostly working. I wonder if the old persistent data could be messing this up somehow. I have tried with HTTPS and HTTP. I have tried the machine name as well as localhost.

Feel free to connect: https://www.linkedin.com/in/douglasawh/
(leave a note that we talked on the Alfresco board)